OBS!!! Kopia på sida Rörhållare

Rörhållare

Tillverkningen av våra rörhållare sker till största delen med laserskurna ämnen. Rörhållarna tillverkas i en mängd olika utföranden för att passa på rör med diameter 8mm upp till 114,3mm. Materialet är som standard S2333, men specialtillverkas även i syrafast material SS2343.

Det första steget i tillverkningen är att de laserskurna ämnesbitarna formas i vår hydrauliska press. Efter pressning matas bitarna ned på ett transportband och transporteras till en förvald lagervagn.

Vår svetsrobot (Migatronic Cowelder) säkerställer en hög kvalitet på våra standardhållare. Rörhållare i specialutförande TIG-svetsas manuellt av någon i vårt team av erfarna svetsare.

Efter svetsning trumlas rörhållaren i någon av våra tre trumlor, vilket ger en jämn och blank ytfinish.

 

Efter trumling placeras rörhållarna på ett matarband för vidare transport till en helautomatisk borr- och gängenhet.

Färdiggängade rörhållare transporteras därefter vidare genom en avspolningstunnel för att slutligen blåsas av med hjälp av en luftkniv.

Efter sköljning och avblåsning samlas rörhållarna upp i plastbackar för lufttorkning innan de är klara för montering, kontroll samt slutförvaring.

 

Vår lagerautomat ger oss möjlighet att lagerföra ett stort antal rörhållare i olika dimensioner för omgående leverans.

Den automatiska hisslösningen möjliggör även en smidig och effektiv hantering vid packning och emballering av våra utgående leveranser.

Sedan tillverkningsstart på 70-talet har en mängd olika modeller tagits fram.

PRHD 

PRHDL